Leestijd:

Slapende arm

Veel mensen hebben last van een slapende arm. Dit kan komen door de aangenomen slaaphouding en ondersteuning. Hoe kun je de slapende arm verhelpen of voorkomen?

Wil je persoonlijk advies ontvangen? Maak een afspraak bij ons in de winkel!

Inhoudsopgave

Waar komt de slapende arm vandaan?

Niets is zo vervelend om wakker te worden met een slapende arm. De tintelingen zorgen voor een onaangenaam gevoel in de onderarm. Dit wordt meestal veroorzaakt door het vasthouden van een slaaphouding gedurende een langere periode. Dit leidt tot vermindering van de bloedtoevoer naar de armen of afknelling van de zenuwen in de schouder. De slaaphoudingen die de tintelingen in de armen veroorzaken zijn meestal de zij- of de buikligging. 

Slapen op de zij

Tijdens het zijslapen is het belangrijk dat de schouder voldoende ruimte krijgt in de matras. Als dit niet het geval is zal de druk op de schouder toenemen en kan dit afknelling van de bloedvaten en zenuwen tot gevolg hebben. De afknelling in de schouder zorgt voor een tinteling in de armen en soms handen. In zijligging is het dus van belang om een juiste ondersteuning van de schouder te hebben. Hiervoor zijn oplossingen te creëren in zowel de aanschaf van een matras als de matrasbodem. 

Slapen op de buik

In de buikligging is het gebruikelijk dat de slaper zijn handen onder het kussen schuift. Hierdoor komt de schouder in een positie te liggen waarbij de bloedvaten en zenuwen bekneld raken. Daarmee kan slaaphouding op de buik ook een trigger zijn voor de slapende arm. Het beste zou zijn om de buikhouding af te leren ook met het oog op eventuele nekklachten of onderrugklachten. Er zijn meerdere oplossingen mogelijk om het buikslapen te doen afnemen.

Wil je hier meer over weten ga dan naar de winkel voor het juiste advies.

Wat kun je doen tegen slapende armen?

Het is van belang te weten of jij de slaaphouding aanneemt die de slapende arm en dus tintelingen triggeren. Hiervoor kun je gebruik maken van de SlaapID-thuismeting. De eenvoudige meting geeft je inzicht in de aangenomen slaaphoudingen en of deze de veroorzaker zijn van de slapende arm. Doe nu de SlaapID-thuismeting en krijg direct inzicht in je slaaphouding.

Benieuwd naar hoe je eigenlijk echt slaapt? Vraag de gratis SlaapID thuismeting aan!